Tjedni pregled nove glazbe (31.01. – 06.02.)

Eyevan – Loner on the road
Mladi glazbenik Eyevan novo je ime na sceni.
Nakon što se publici predstavio prošle godine debitantskim albumom “Piece of my story”, ovog je tjedna izbacio novi singl “Loner on the road”.
“Loner on the road” zajedno s nedavno objavljenom pjesmom “Weirdos” čini uvod u njegov treći projekt na kojem trenutno radi.


Doktor – Ne mogu odolit
Pod okriljem Dallas Recordsa izašao je debitantski album “Best Of” riječkog glazbenika Doktor, koji se sastoji od 11 pjesama.
Uz album je objavljen i spot za singl “Ne mogu odolit” čiji tekst, glazbu i produkciju potpisuje sam glazbenik, kao i video koji je napravio u suradnji s Anjom Hamerlitz.

ROLO – Kaskader
Rolo, splitski tročlani sastav, je na scenu došao 2016. godine sa svojim debitantskim albumom “RØLØ”. Dvije godine kasnije objavljuju svoj drugi studijski album “HØØP”, a za vrijeme pandemije nastao je njihov treći album “Ponte Rosso” u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough. 
Nakon prva dva singla s albuma (“To Ne To Da” i “Elixir”) objavljen je spot za treći singl “Kaskader”. 

Spot je osmislio i snimio Rino Barbir, uz asistenta kamere Duju Kundića, snimljen je u jednom pokušaju (one take) te i njemu pleše Borna Jukić – Gubaš.


litl itali – Gusto
litl itali je zagrebačka eksperimentalna hip hop grupa koju čine Vatroslav Živković (bitovi i produkcija) i polusvećenik (tekstovi). 
Grupa je nastala u proljeće 2021. godine, a nedavno su objavili svoj prvi EP pod nazivom Gusto u izdanju Agencija Konkurencija.


Podočnjaci – Papuče (Nix K VIP Remix)
Godinu dana nakon što su Podočnjaci objavili pjesmu “Papuče”, čiji tekst potpisuje beachboy19, a muziku, aranžman, mix i master Nix K, objavljen je i Nix K VIP Remix u malo bržoj varijanti. 


pocket palma – Mene nema
Sanjiva synth pop grupa pocket palma 2021. godine objavila je album “Atomi” koji brojni kritičari smatraju jednim od najboljih albuma prošle godine. 
Jedna od traka s tog albuma je “Mene nema”, a nedavno je i objavljen spot za pjesmu inspiriran Madonninim Vougeom. 

Modni dizajner Dominik Brandibur izradio je odjeću koju nose plesači u spotu kao i članovi benda dok režiju spota potpisuje Benjamin Strike.


Hram – Bijes
Šibenski hip hop kolektiv Hram novo je ime na sceni koji čine Ivica Kojundžić (beatmaker, aranžer), Antun Pelajić (beatmaker, aranžer), Senad Ramić (MC), Luka Lambaša (MC) i Luka Škugor (MC).
Publici su se predstavili debitanskim albumom “Bijes” objavljenim prije desetak dana nakon višegodišnjeg rada.
Album se sastoji od 14 pjesama od kojih je jedna istoimena “Bijes” za čiji su tekst zaslužni Brat i Scuba, glazbu je napravio Dankara, snimao je Ca, a mix i master potpisuje Red Records Studio.

Uz gore navedene članove, Hram još čine i Sandro Slamar (beatboxer, merch), Mateo Budimir (Graffiti, DJ), Predrag Beljak (beatmaker), Ante Štampalija (dizajn), Marko Svraka (dizajn), Maro Petar Kojundžić (dizajn, video),  Tonći Mijalić a.k.a. Mijagi (official barber) te ostali članovi koji će biti predstavljeni u budućnosti.


Dino Jelusić – Ti to dobro znaš
Pjesma “Ti to dobro znaš”, inicijalno napisana 2014. godine međutim završena prošle godine, je novi samostalni singl koji Dino Jelusić objavljuje uoči svjetske turneje s bendom Whitesnake.
Dinu u bendu prati Ivan Keller na gitari, Luka Brodarić na basu, Mario Lepoglavec na bubnjevima te Jelena Knezović na violini. 
Aranžman potpisuju Dino Jelusić, Ivan Keller, Mario Lepoglavec, Luka Brodarić, dok je za mix i master zaslužan Simon Jovanovič (Studio Evolucija).

Objavljen je i spot koji režijski potpisuju Dominik i Antonio Imrešković iz Studia Bros.
Spot prati priču Vanese Tot, mlade sportašice iz Slavonskog Broda koja je donedavno bila jedina kanuistica u Hrvatskoj. Vanesa je pobijedila na svjetskim kvalifikacijama u Rusiji i izborila nastup na OI u Tokiju.


Radioactive Boy Scout – Castaway
Glazbenik i kantautor Radioactive Boy Scout, iza kojeg se krije umjetnik Nikša Lovrinić, objavio je novi singl “Castaway” kojim ujedno najavljuje nadolazeći album čiji je izlazak očekuje 22.02. ove godine.
Za pjesmu Lovrinić kaže da govori o tome kako se osjećao dok je prolazio kroz period otuđenja i samoće u ovim podijeljenim vremenima ali i da ima snažniju poruku sad kad smo politički i mišljenjima jako podijeljeni oko važnih socijalnih stvari, a ne postoji čak ni osnovni dogovor u kojemu smjeru krenuti.

Glazbu i tekst potpisuje sam glazbenik, mix Borben Dallas, master Carl Saff, a snimljena je u zagrebačkom Rattus Rattus studiju.
Castaway prati i impresivan spot za koji je zaslužan Mario Mlakar.


Komentiraj