LIKOVNI KUTAK: Posjetili smo izložbu “Highlights” u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju

Kulturni centar Infeld nalazi se na otoku Krku, u malom povijesnom gradiću Dobrinju.
Prostor galerije je nekadašnja kuća moreplovca Franje Vuškovića, a 90ih godina prošlog stoljeća bečki poduzetnik i kolekcionar umjetnina Peter Infeld obnovio ju je u izvornom obliku te proširio interijer na više od 400 m2.
Svoja vrata otvorila je 2001. godine i od tada obitelj Infeld svako ljeto održava izložbe izlažući radove iz svoje opsežne kolekcije koju su sakupljali preko 50 godina.

Prošle godine oduševili su me svojom izložbom “Stars&Guitars” na kojoj su bila izložena djela A Warhola, M Ramosa, R Lichensteina, K Haringa te rijetke gitare i znala sam da će mi i ovo ljeto biti destinacija koju moram posjetiti.

Trenutno je aktualna izložba “Highlights” kojom kulturni centar Infeld obilježava svoj 20-godišnji jubilej te prikazuje mnogostrukost svoje zbirke koja obuhvaća likovnu umjetnost, glazbene instrumente te povijesne torbice i novčanike.
Iz likovne umjetnosti moći ćete vidjeti dijela Rudolfa Hausnera, Ernesta Fuchsa, Antona Lehmdena, Arika Brauera i Wolfganga Huttera; od glazbenih instrumenata prikazani su instrumenti Franza Thomastika i Nestora Audinota, oba opremljeni strunama Thomastik-Infeld, a mogu se i testirati u okviru izložbe.
U povijesnim torbicama i novčanicima naglasak je na vrećicama s perlama i na vezu petit point, kao i na radikalnoj promjeni do koje dolazi početkom 20. stoljeća kada su se ručne torbice izdigle do modnog kultnog objekta.

Izložba traje od 10. srpnja do 31. rujna 2021. i možete pogledati svaki dan u razdoblju od 10 – 13h i 17 – 22h (srpanj/kolovoz), 10 – 13h/17 – 21h (rujan). Ulaz je besplatan.

Nina Kolenić


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s